новая чугунная сковорода подготовканоутбук с матовым экраном 17

Здружение на граѓани
Ротари Клуб Кочани – Виница

Од 2013 година успешно опстојува Ротари клуб Кочани во кој членуваат 27 истакнати граѓани од Кочани и од Виница кои под знакот на Ротари Интернационал кои имаат мисија да шират добра волја и помош за секого кому е потребна а во досегашното постоење успешно се спроведоа неколку хуманитарни акции и се помогна во делот на здравството, образованието, спортот и потребите на лицата со посебни потреби.

Мотото на Ротари: Служба над сопствените интереси, најдобро ја опишува филозофијата на несебичното волонтерско служење на членовите на Ротари клубовите ширум светот. Една од главните заложби на членовите во Ротари клубовите е и работа во служба кон заедницата а ги опфаќа напорите кои ќе ги прават членовите на клубот за подобрување на квалитетот на животот на оние кои живеат во локалната заедница или општина.

carteruvanje-1-newГлавни приоритети во нашата работа се:

 • Подржување на мирот и спречување или решавање на конфликти
 • Превенција и лекување на болести
 • Обезбедување на чиста вода и хигиена
 • Грижа за здравјето на деца и родилки
 • Грижа за основно образование и описменување
 • Унапредување на економијата и заедницата воопшто

Ротари клубот Кочани – Виница е чартеруван на ден 29.06.2013 год.

Членови

Роден 30.10.1968 год.
Дипломиран машински
инженер.
Сопственик на Магнолија-Кочани. Оженет, татко
на две деца.

Александар Крстевски

Роден 30.10.1968 год.
Дипломиран машински
инженер. Сопственик на Магнолија-Кочани. Оженет, татко на две деца.
Роден на 26.12.1974 год.
Дипломиран електро
инженер. Вработен во
Македонски Телеком АД како проект
менаџер. Оженет, татко на две деца.

Александар Санев

Роден на 26.12.1974 год. Дипломиран електро инженер. Вработен во Македонски Телеком АД како проект менаџер. Оженет, татко на две деца.
Самостоен адвокат 
Mајка на едно дете.

Ангела Соколова

Самостоен адвокат
Mајка на едно дете.
Магистер по банкарство и финансии. Вработен во фамилијарна компанија чија основна дејност е производство на модна облека.

Андон Гушков

Магистер по банкарство и финансии.
Вработен во фамилијарна компанија чија основна дејност е производство на модна облека.
Родена 30.11.1975 год.
Магистер по политички
науки и дипломатја.

Билјана Митева

Родена 30.11.1975 год.
Магистер по политички науки и дипломатја.
Родена на 06.03.1983 год.
Дипломира во Медицински Универзитет-Пловдив
Работи како лекар во ПЗУ Биком Кочани, омажена.

Биљана Динова

Родена на 06.03.1983 год.
Дипломира во Медицински Универзитет-Пловдив
Работи како лекар во ПЗУ Биком Кочани, омажена.
Роден 15.03.1953 год.
Дипломиран политиколог на
Белградскиот универзитет.
Стопанственик.
Оженет, татко на две деца.

Благој Ситновски

Роден 15.03.1953 год.
Дипломиран политиколог на Белградскиот универзитет. Стопанственик. Оженет, татко на две деца.
Роден на 29.06.1979 год.
Сопственик на Јазичен Центар АМИЧИ.
Женет и татко на две деца.

Васил Таковски

Роден на 29.06.1979 год.
Сопственик на Јазичен Центар АМИЧИ.
Женет и татко на две деца.
Родена 03.07.1956 год.
Директор на Комерцијална банка-филијала Кочани.
Мајка на две деца.

Верка Лазарова

Родена 03.07.1956 год.
Директор на Комерцијална банка-филијала Кочани.
Мајка на две деца.
Роден 12.07.1981 год. 
Денес е на позиција комерцијален директор на Мебел-Ви Виница.
Oженет и татко на две деца.

Влатко Тасев

Роден 12.07.1981 год.
Денес е на позиција комерцијален директор на Мебел-Ви Виница.
Oженет и татко на две деца.

Венко Лазаров

Роден 29.04.1966 г.
Дипломиран професор филолог на универзитет “св. Кирил и Методиј” – Скопје.
Женет, татко на две деца.
Влатко Димитровски, 34 години. 
Управител на печатница Европа 92 дооел -Кочани.
Оженет, татко на три деца.

Влатко Димитровски

Влатко Димитровски, 34 години.
Управител на печатница Европа 92 дооел -Кочани.
Оженет, татко на три деца.
Роден на 28.10.1973 год.
Извршен Директор во Макпрогрес Виница.
Оженет и татко на четири деца.

Глигор Цветанов

Роден на 28.10.1973 год.
Извршен Директор во Макпрогрес Виница.
Оженет и татко на четири деца.
Роден на 09.06.1969 г. 
Работи како извршител за подрачјето на Основен суд Кочани, Виница, Берово и Делчево.
Оженет и татко на две деца.

Горан Манојлов

Роден на 09.06.1969 г.
Работи како извршител за подрачјето на Основен суд Кочани, Виница, Берово и Делчево.
Оженет и татко на две деца.
Роден 08.01.1959 год.
Стопанственик и сопственик
на Еуроконтрол.
Женет, татко на две деца.

Драги Стојановски

Роден 08.01.1959 год. Стопанственик и сопственик на Еуроконтрол. Женет, татко на две деца.
Роден е на 05.03.1974
год. Дипломира на Економскиот
факултет во Скопје на отсекот
менаџмент. Оженет е и татко на две малолетни деца.

Емил Дончев

Роден е на 05.03.1974 год. Дипломира на Економскиот факултет во Скопје на отсекот менаџмент. Оженет е и татко на две малолетни деца.
Роден 07.01.1978 година.
Факултет за економија и индустриски менаџмент Нови Сад.
Родител на две деца.

Зоран Тодоров

Роден 07.01.1978 година.
Факултет за економија и индустриски менаџмент Нови Сад.
Родител на две деца.
Роден 13.12.1967 год.
Дипломиран геодетски инженер.
Сопственик на Виница Премер-Виница.
Женет, татко на две деца.

Јован Попов

Роден 13.12.1967 год.
Дипломиран геодетски инженер.
Сопственик на Виница Премер-Виница.
Женет, татко на две деца.
Визитинг професор на University of Flores, Argentina, Mediterranean University, Italy како и почесен професор на Grigol Robakidze University, Georgia.

Јован Шоповски

Визитинг професор на University of Flores, Argentina, Mediterranean University, Italy како и почесен професор на Grigol Robakidze University, Georgia.
Роден 1978 год.
Лекар,специјалист по интерна медицина.
Оженет, татко на едно дете.

Кирил Шуперлиски

Роден 1978 год.
Лекар,специјалист по интерна медицина.
Оженет, татко на едно дете.
Роден 26.08.1965 год.
Дипломиран сообраќаен инженер. Сопственик на Топ Базар - Кочани. Оженет, татко на две деца

Коле Арсовски

Роден 26.08.1965 год.
Дипломиран сообраќаен инженер. Сопственик на Топ Базар – Кочани.
Оженет, татко на две деца
Роден 03.11.1961 год.
Фонд за Здраствено Осигурување на Македонија,
Подрачна Служба Кочани.

Лазар Настевски

Роден 03.11.1961 год.
Фонд за Здраствено Осигурување на Македонија,
Подрачна Служба Кочани.

Лоренцо Панов

Роден 18.03.1970 год.
Доктор стоматолог во ПЗУ ПК “Др ЛОРЕНЦО”.
Оженет, татко на две деца.
ЈЗУ Здравствен дом Виница, директор.
Женет, татко на две деца.

Мартин Павлов

ЈЗУ Здравствен дом Виница, директор.
Женет, татко на две деца.
Роден на 23.04.1983 год.
Има дипломирано Банкарски менаџмент во Скопје.
Работи како Комерцијален Директор во компанијата Апитекс.

Орце Јовановски

Роден на 23.04.1983 год.
Има дипломирано Банкарски менаџмент во Скопје.
Работи како Комерцијален Директор во компанијата Апитекс.
Роден 10.07.1958 год.
Дипломиран градежен инженер.
Сопственик на АД Градба Проект - Виница.
Оженет, татко на две деца.

Перо Стоименовски

Роден 10.07.1958 год.
Дипломиран градежен инженер.
Сопственик на АД Градба Проект – Виница.
Оженет, татко на две деца.
Родена на 13.11.1968 год.
Дипломирала на Правниот факултет во Скопје. Работи во
Основниот Суд Кочани
Mажена е и е мајка на едно дете.

Сузана Спасова

Родена на 13.11.1968 год.
Дипломирала на Правниот факултет во Скопје. Работи во Основниот Суд Кочани
Mажена е и е мајка на едно дете.

Сашко Андонов

Основач и управител на софтверската куќа “Течко Нет” и на “Виталити МедиСпа” центарот за медицинско/естетски третмани за разубавување.
Оженет, татко на три деца.
Управител на БМФ, фабрика за производство и преработка на ориз. 
Татко на три деца.

Сотир Ангелов

Управител на БМФ, фабрика за производство и преработка на ориз.
Татко на три деца.
Роден 07.08.1964 год.
Дипломиран инженер архитект. Стопанственик - Флора и Флорис Кочани.
Оженет, татко на две деца.

Тоше Манев

Роден 07.08.1964 год.
Дипломиран инженер архитект. Стопанственик – Флора и Флорис Кочани.
Оженет, татко на две деца.

Почесни членови

Роден на 13.03.1984 год. 
Работи како новинар во сферата на внатрешната и надворешна политика.

Горан Лалов

Роден на 13.03.1984 год.
Работи како новинар во сферата на внатрешната и надворешна политика.
Роден на 13.12.1983 год.
Дипломирал на Економскиот Факултет во Скопје. Вработен е во УниБанка АД Скопје, во експозитурата во Кочани.

Вангел Михајлов

Роден на 13.12.1983 год.
Дипломирал на Економскиот Факултет во Скопје. Вработен е во УниБанка АД Скопје, во експозитурата во Кочани.

Претседатели

Почитувани,

Да се биде претседател на еден Ротари клуб секако е пријатно чувство од укажаната чест и доверба, но е и голема одговорноста да се биде водач на група од врвни професионалци и истакнати личности од локалната заедница кои под знакот на Ротари Интернационал имаат мисија да шират добра волја и помош за секого кому е потребна. Мотото на Ротари: Служба над сопствените интереси, најдобро ја опишува филозофијата на несебичното волонтерско служење на членовите на Ротари клубовите ширум светот.

Во досегашното постоење успешно спроведовме повеќе хуманитарни проекти и акции и се помогна во делот на здравството, образованието, спортот, потребите на лицата со посебни потреби и социјално загрозените семејства, младите. Богатството кое клубот го има се неговите членови.  Со нашите спроведени дела Ротари клубот Кочани–Виница е клуб мошне препознатлив и позитивно прифатен не само во градовите Кочани и Виница туку и пошироко во Република Македонија и во соседните земји. Освен во локалната заедница Ротари клуб Кочани-Виница соработува и со другите клубови во Македонија и е активен во рамки на Сојузот на Ротари клубови во Република Македонија.

Она на што сме особено горди е да во двегодишното постоење на клубот остваривме и многу меѓународни контакти а потпишавме и повелби за збратимување со Ротари клуб Ниш Константин Велики Република Србија и Ротари клуб Банско-Разлог Република Бугарија. Искажуваме голема благодарност и до нашите донатори без кои сигурно немаше да можеме да ја вршиме нашата благородна Ротаријанска мисија. Нашата мисија и понатаму ќе биде да бидеме во служба на заедницата и да ги шириме мирот и добрата волја.

Jovan-Popov 1

 

Јован Попов

Тековен претседател за 2018/2019 год.
jovan.popov

Vlatko Dimitrovski 1

 

Влатко Димитровски

Претседател во текот на 2017/2018 год.
vlatko.dimitrovski

 

Тоше Манев

Претседател во текот на 2015/2016 год.
tose.manev

Зоран Тодоров

Чартер Претседател во текот на 2013/2014 год.

zoran.todorov

Kiril Shuperliski 1


Кирил Шуперлиски

Претседател во текот на 2016/2017 год.
kiril.superliski

 

Глигор Цветанов

Претседател во текот на 2014/2015 год.
gligor.cvetanov

Комитети

Комитети на Ротари Клуб Кочани – Виница:

Комитет за развој и задржување на челнството – Мандат 1 година.

ОДГОВОРНИ ЧЛЕНОВИ: Благој Ситновски, Васко Таковски, Коле Арсовски

ЗАДАЧИ:

 • Поддршка при формирање на нови клубови
 • Поддршка на клубовите во задржување на старото и привлекување на ново членство
 • Комплетирање на дата базата на членството на РК во РМ
 • Поддршка на клубовите при користење на инструменти за поттикнување на членство расположиви во РИ и редовно информирање за состојбата на клубското членство
 • Извештај за спроведените активности на годишната конференција на СРКМ
  Membership Development Resource Guide (417) — Публикација која идентификува добри практики за привлекување на нови членови и активно ангажирање на постојните членови

Комитет за раководење со клубот – Мандат 1 година.

ОДГОВОРНИ ЧЛЕНОВИ: Лазар Настевски и Андон Гушков

ЗАДАЧИ:

 • Ги следи клубовите во нивното административно работење според процедурите на РИ и им помага да станат ефикасни и ефективни клубови
 • Дава поддршка на координаторот на СРКМ при реализирање на активностите предвидени во Програмата на СРКМ во Приоритет 1, ЦЕЛ 1: РК во Македонија демонстрираат функционалност според правилата, принципите и процедурите на РИ
 • Извештај за спроведените активности на годишната конференција на СРКМ

Комитет за клупски проекти во полза на заедницата. – Мандат 3 години.

Одговорни Членови: Александар Санев, Глигор Цветанов и Влатко Тасев

ЗАДАЧИ:

 • Проценка на потребите од проектна интервенција од локален и национален интерес
 • Поддршка при развој и имплементација на проекти од локален и национален интерес
 • Оценување и препораки за заеднички проекти поддржани од СРКМ
 • Следење на  проектите на клубот по обем, време, финансии, квалитет, ресурси и набавки
 • Извештаи за спроведените активности и документирано затворање на завршените проекти.

Комитет за Ротари фондацијата – Мандат 3 години.

ОДГОВОРНИ ЧЛЕНОВИ: Кирил Шуперлиски и Орце Јовановски

ЗАДАЧИ:

 • Поддршка при организација на ТРФ семинари, ПЕТС/СЕТС и други обуки кои го подигаат знаењето за РФ и користењето на грантови на РФ
 • Поддршка и следење на клубовите по однос на контибуирање во годишните програми на РФ
 • Поддршка на клубовите при користење на Програми на РФ – Глобални грантови
 • Следење на клубската квалифицираност за користење на грантови од РФ
 • Поддршка на координаторот и Советот на СРКМ во креирање и користење на ДДФ (Фонд доделен на дистиктот)
 • Воспоставување соработка со Комитетот за РФ на Д1912
 • Поттикнување на клубовите да понудат најмалку два програми на Фондацијата, со посебен фокус на ноември кој е месец на РФ
 • Извештај за спроведените активности на годишната конференција на СРКМ
  District Rotary Foundation Committee Manual (300) — Информација за одговорностите на Комитетот за прибирање на фондови

Комитет за односи со јавност – Мандат 1 година.

ОДГОВОРНИ ЧЛЕНОВИ: Сотир Ангелов и Сашко Андонов

ЗАДАЧИ:

 • Соработка со координаорот и клубовите во насока на прибирање информации за проектни и други активности кои можат да се промовираат пред широката јавност.
 • Промоција на Ротари пред надворешната јавност како медиумите, лидери во заедниците, потенцијални партнерски организации и широката јавност.
 • Контакт со медиумите за Ротаријанските настани и проекти, и споделување на значајни приказни на клубовите преку социјалните мрежи.
 • Комуникација со клубовите во однос на важноста на клубскиот ПР, вклучувајќи и развој на веб страни кои што се насочени кон широката јавност.
 • Промоција на сите аспекти на Ротаријански активности, како Полио Плус, 6 фокус области, наградувања во дистриктот итн.
 • Извештај за спроведените активности на годишната конференција на СРКМ.

Клуб Офицери

Мандат Ротаријанска 2017 – 2018 Година
(Јуни 2017 – Јуни 2018)

ПРЕТСЕДАТЕЛ
vlatko.dimitrovski
070/309-700

Влатко Димитровски

ПРЕТСЕДАТЕЛ
vlatko.dimitrovski
070/309-700
СЕКРЕТАР
biljana.miteva

Билјана Митева

СЕКРЕТАР
biljana.miteva
ТРЕЗОРИСТ
orce.jovanovski
071/393-555

Орце Јовановски

ТРЕЗОРИСТ
orce.jovanovski
071/393-555
ПОДПРЕТСЕДАТЕЛ
angela.sokolova

Ангела Соколова

ПОДПРЕТСЕДАТЕЛ
angela.sokolova
ПОДПРЕТСЕДАТЕЛ
pero.stojmenovski

Перо Стојменовски

ПОДПРЕТСЕДАТЕЛ
pero.stojmenovski